Летище Коломбо - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КОЛОМБО (CMB)


Международното летище Коломбо (CMB)

Международното летище Коломбо е с IATA код: CMB. Летището е познато още и под името Международното летище Бандаранайке. На английски се изписва по следния начин Colombo International Airport или Bandaranaike International Airport. Летище Бандаранайке има само един терминал и е най-голямото летище в Шри Ланка и обслужва столицата на страната - Коломбо. Разположено е на 32 км на север от центъра на Коломбо.

Услуги предлагани на Международното летище Коломбо (CMB)
В добре климатизираните зони за релакс може да изчакате на спокойствие полета си. Аеропортът разполага с информационни бюра, от които може да получите актуална справка за заминаващи и пристигащи полети. Тук също може да намерите достъп до следните услуги: факс, принтиране на документи, туристически информационен център, представителства на международни и местни туроператори, банки и банкомати. Много ресторанти предлагат както типични местни специалитети, така и интернационална кухня. На летището има и заведения за бърза закуска и барчета за освежаващи напитки. Любителите на пазаруването също ще останат доволни. Налични са безмитни магазини, предлагащи различни видове чай, парфюми, козметика, бижута, електронни стоки и копринени изделия. Медицинският центърът се намита в зоната на пристигащите пътници. На територията на международния аеропорт има също и няколко хотела. На международното летище Коломбо (CMB) има две зони за паркиране. Зона за краткосрочен и за дълъг престой с капацитет до 400 автомобила.

За хората в неравностойно положение са предвидени инвалидни колички и специални рампи за удобно придвижване до всички зони на терминала. Всеки пасажер, нуждаещ се от допълнителна помощ, трябва да се свърже предварително с авиокомпанията извършваща полета му, за да заяви нужното съдействие.

Достъп от и до Международното летище Коломбо (CMB)

С шатъл бус
Повечето хотели предлагат транспорт от международното летище Colombo Bandaranaike до съответния хотел, но е препоръчително да направите предварителна заявка.

С автобус
Пред терминалната сграда има автобусна спирка. С автобус номер 187 може да стигнете до центъра на Коломбо. Автобусът е редовен и пътува на всеки 30 минути,

С такси
Таксита ще намерите пред терминала. Такситата разполагат с брояч. Има различни видове таксита. Тези които са с климатик са с по-високи тарифи.

С автомобил под наем
На Международното летище Коломбо Бандаранайке (CMB) има няколко местни оператора, както и по-известните по света преставителства на: Europcar и Sixt. Някои автомобили имат опция да се предлагат с водач.


Име на летището: Colombo Bandaranaike International Airport
IATA код: CMB
Адрес: Canada Friendship Rd, Katunayake 11450, Шри Ланка
Терминали: 1
Най-близки градове: Коломбо (32 км)
          
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банка  
магазин за сувенири
кафене     
офис за коли под наем        
бюро за загубени и намерени вещи       
медицински център      
туристически център


 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ КОЛОМБО - БАНДАРАНАЙКЕ
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ КОЛОМБО - БАНДАРАНАЙКЕ