Летище Ханя - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ХАНЯ ЙОАНИС ДАСКАЛОГИАНИС (CHQ)Международно летище Ханя (CHQ)
Международно летище Ханя е с IATA код: CHQ. На английски се изписва по следния начин Chania International Airport "Daskalogiannis", а на гръцки Κρατικός Αερολιμένας Χανίων, "Δασκαλογιάννης". Намира се в северозападната част на остров Крит, близо до залива Суда на полуостров Акротири, затова е още известно и под името летище Суда или летище Йоанис Даскалогианис (Ioannis Daskalogiannis Airport). Йоанис Даскалогианис е бил бунтовник от остров Крит, който се е борил против османските правила през XVIII век. Освен това може да срещнете изписването на летището и като Khania.

Международно летище Ханя (CHQ) е само на 10 км. от град Ханя, а разстоянието се взима за около 20 мин. Летището е второто по натовареност на остров Крит след летище Ираклион. То обслужва вътрешните полети за летище Солун (SKG), летище Атина (ATH) и чартърните полети през месеците от април до ноември. Летището разполага с 1 терминал.

Услуги предлагани на Международно летище Ханя (CHQ)
На територията на летището може да намерите магазини, ресторанти, безмитен магазин, 24 часово гише за информация, медицински център.

Обикновено пътникопотока на летище Ханя - Йоанис Даскалогианис (CHQ) достига около 2 милиона и половина за година. Летището е с модернизирана контролна кула и сграда за пътници. Връзката до всички точки на острова се осъществява чрез: коли под наем, таксита, колела, мотоциклети, лодки и скутири, последните са лесни за маневри и паркиране.

Достъп от и до Международно летище Ханя (CHQ)
На летище Ханя има паркоместа както за дългосрочно, така и за краткосрочно паркиране. Най-икономичният начин да стигнете до и от летището е с обществен автобус, билетите, на който се закупуват в автобуса.


Име на летището: Chania - Ioannis Daskalogiannis Airport
IATA код: CHQ
Адрес: Chania International Airport, "Ioannis Daskalogiannis", 73100 Chania, Crete, Greece
Терминали: 1
Най-близки градове: Ханя (10 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
сейф           
гардероб           
помещение за майки с деца           
детски кът           
свободен достъп до интернет за 24 часа
Wireless (Wi-Fi) интернет зона 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Ханя на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Ханя на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Ханя?
Продължителността на самолетното пътуване до Ханя зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Ханя?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Ханя, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Ханя, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Ханя и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Ханя?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Ханя. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Ханя, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Ханя, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.