Летище Кастелон Коста Азаар - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КАСТЕЛОН КОСТА АЗААР (CDT)Летище Кастелон Коста Азаар (CDT)
Испанското летище Кастелон Коста Азаар е с IATA код: CDT. На английски се изписва по следния начин: Castellón–Costa Azahar Airport, а на испански: Aeropuerto de Castellon-Costa Azahar. Летището се намира на 100км. от Валенсия и е познато на световната авиация с безразсъдните разходи, използвани за построяването му. За разточителство свидетелства и огромната статуята пред самото летище. Накрая след дълги препятствия на 14.01.2014г. летището получава дълго очакваните разрешителни и благоволението на авиокомпаниите да включат дестинацията в своите маршрути.

Летище Кастелон Коста Азаар (CDT) се управлява от частен оператор - SNC-Lavalin Group Inc. и обработва около 2 мил. пътници годишно. Канадска компания ще управлява летището за срок от 20г. Първа авиокомпания Ryanair започва да обслужва аерогарата.

От летище София до Летище Кастелон Коста Азаар (CDT) вече ще се изпълняват директни полети, които ще стартират на 31.10.2016г. с нискобюджетната иралндска авиокомпания Ryanair.


Услуги предлагани на Летище Кастелон Коста Азаар (CDT)

Летищните услуги на летище Кастелон Коста Азаар (CDT) са стандартни.


Достъп от и до Летище Кастелон Коста Азаар (CDT)


С такси
Такси може да вземете пред сградата на терминала

С автобус
От сайта на летището може предварително да резервирате автобусен билет, който ще ви заведе до Валенсия. Продължителността на пътуването е около 2 часа.

С автомобил под наем
На летището има представителства на следните компании: Avis, Europcar, Hertz и Sixt.

Паркинг
Има наличен паркинг с 500 паркоместа.


Име на летището: Castellon-Costa Azahar
IATA код: CDT
Адрес: Carretera CV-13, Km 2.4, 12181 Benlloch, Castellon, Spain
Терминали: 1
Най-близки градове: Валенсия (100 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
гишета за информация         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
коли под наем         
зали за конференции         

 Има ли специални оферти за самолетни билети до Кастелон на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Кастелон на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Кастелон?
Продължителността на самолетното пътуване до Кастелон зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Кастелон?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Кастелон, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Кастелон, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Кастелон и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Кастелон?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Кастелон. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Кастелон, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Кастелон, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.