Летище Буенос Айрес-Министро Пистарини - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ БУЕНОС АЙРЕС МИНИСТРО ПИСТАРИНИ (EZE)

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ БУЕНОС АЙРЕС - МИНИСТРО ПИСТАРИНИ Международно летище Буенос Айрес (Buenos Aires Ezeiza Ministro Pistarini International Airport) е с IATA код: EZE. Летището е още познато и под името Ezeiza, като се намира на 22 км. от столицата на Аржентина - Буенос Айрес.

С площ от 8590 декара то е най-голямото по брой на обработени пътници в страната. Управлява се от Aeropuertos Argentina 2000 S.A. от 1998г.

Летището носи името на Хуан Пистарини - политик и министър на благоустройството на страната и като такъв той стартира на 22.12.1945г. проекта за летището. Изграждането му завършва 1949г. Летището разполага с 3 писти, една от тях в момента е затворена и се използва за паркиране на по-големи въздухоплавателни средства.

През годините летището е с непрекъснато нарастващ трафик. Общо летището разполага с 3 терминала, които са разположени на пешеходно разстояние един от друг. Новите терминали С и B са отворени през 2011г. Двата терминала обслужват около 9 милиона пътници годишно. Нововъведения от 2011г. са: зона за голям паркинг, контролна кула и нов терминал.

Летище Буенос Айрес (EZE) предлага на пътниците следните съоръжения и услуги: бюра за информация, безплатен интернет достъп, безмитни магазини, будки за вестници и списания, отлични условия за хората с увреждания, ресторанти и кафенета, VIP салони, а обменни бюра осигуряват необходимите нужди за пребиваване на пътникопотока.

Достъп до летище Buenos Aires Ezeiza (EZE) се осъществява с маршрутни автобусни линии, шатъл автобуси и чрез таксита. От следните фирми може да наемете кола: Alamo, Avis, Hertz и Localiza.

Име на летището   Buenos Aires Ezeiza Ministro Pistarini International Airport
IATA код
  EZE
 Адрес   Aut. Richieri S/N, CP 1802, Buenos Aires, Argentina
 Терминали   3
Най-близки градове   Буенос Айрес (22 км)
     

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО

   
обмяна на валута  
кафене  
безмитен магазин
 
помещение за майки с деца  
коли под наем
 
медицински център
 
Wireless (Wi-Fi) интернет зона