Летище Будапеща Ференц Лист - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ БУДАПЕЩА ФЕРЕНЦ ЛИСТ (BUD)
Международно летище Будапеща Ференц Лист (BUD)
Летище Будапеща - Ференц Лист (Budapest Ferenc Liszt International Airport) е международното летище на унгарската столица с IATA код: BUD. То се намира на изток от града и има три терминала за обработка на пътници. Средно на час се извършват около 22-24 излитания и кацания по национални, международни и интерконтинентални дестинации.

Терминал 1
Това е старият терминал от времето на комунизма, който е напълно реновиран през 2005 г. и от септември същата година служи за обработка на нискотарифните превозвачи Wizz Air, EasyJet, Norwegian Air Shuttle.

Терминал 2A
Построен е през 1985 и се използваше само от бившия национален превозвач Малев (преди да фалира) и неговите партньори в алианса Oneworld.

Терминал 2В
Тук се обработват останалите авиокомпании. В този терминал има и тераса за посрещачи.

Услуги предлагани на Международно летище Будапеща Ференц Лист (BUD)
Летище Будапеща (BUD) разполага с информационни и туристически бюра, банки, обменни бюра и банкомати. На всичките терминали има магазини за бижута, сувенири, магазини за дрехи, зони от които може да си закупите книга или вестник. Наличен е и безмитeн магазин на Терминал 1 и Терминал 2В. Ако имате повече време на летището, то опитайте типична унгарска кухня в заведенията за хранене. От многото барчета и кафенета може да си вземете студени или топли напитки. Има и няколко ресторанта. И на двата терминала е налична безплатна безжична интернет връзка. Други услуги, които може да ползвате са: поща, медицински център, стая за родители с бебета и малки деца.

За хората с увреждания са предвидени нужните съоръжения, санитарни помещения и рампи за предвижване.  Предварително заявете услугите, ако се нуждаете от специално съдействие, като се свържете с Вашия туристически агент, за да бъде известена на време съответната авиокомпания.


Достъп от и до Международно летище Будапеща Ференц Лист (BUD)


С автобус
С автобуси може да стигнете до южната крайна станция на градското метро. От Терминал 1 заминава автобус номер 93, а от Терминал 2 заминава автобус номер 200.

С минибус
От летището има минибус, с който може да се придвижите до желан от Вас адрес в Будапеща.

С влак
Гарата на летището се намира до Терминал 1, а от Терминал 2 има автобус до нея. С влак от летище Будапеща може да се пътува до западната жп гара, като продължителността на пътуването е 30 мин.

С такси
Пред изхода за пристигащи има таксита за тези, които желаят индивидуален комфорт и не искат да се съобразяват с чакане на обществен транспорт. Цените до отделните дестинации в Будапеща са фиксирани, като зависят до коя зона желаете да пътувате.

С автомобил
Ползвайте магистрала M5/E60 и следвайте знаците по пътя с табели за Терминал Ferihegy. С автомобил може да стигнете от центъра на Будапеща до летището за около 20 минути.

С автомобил под наем
Автомобил под наме може да резервирате от следните компании: Hertz, AVIS, Sixt, Budget, Europcar. Офисите се намират в залите за пристигащи на Терминал 2А и Терминал 2В.Име на летището: Budapest Ferenc Liszt International Airport
IATA код: BUD
Адрес: Budapest Airport Zrt., Based: 1185 Budapest, BUD Nemzetkozi Repuloter, Hungary
Post adress: BUD Nemzetkozi Repuloter, 1675 Budapest Pf. 53., Hungary
Терминали: 3
Най-близки градове: Будапеща ( 16 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
сейф           
офис за загубен багаж           
помещение за майки с деца           
детски кът           
безплатен достъп до интернет           
зали за конференции

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Будапеща на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Будапеща на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Будапеща?
Продължителността на самолетното пътуване до Будапеща зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Будапеща?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Будапеща, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Будапеща, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Будапеща и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Будапеща?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Будапеща. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Будапеща, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Будапеща, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.