Летище Букурещ Хенри Коанда (Отопени) - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ БУКУРЕЩ ХЕНРИ КОАНДА (ОТОПЕНИ) (OTP)

Международно летище Букурещ Хенри Коанда (OTP)
Старото име на летище Букурещ Отопени (Bucharest Otopeni Airport) идва от близко разположеното градче Отопени, Румъния. Международно летище Букурещ Хенри Коанда (Bucharest Henri Coanda International Airport) е с IATA код: OTP. Името на летището Отопени е заменено от месец май 2004 г. с новото име Хенри Коанда в чест на румънският академик, инженер, физик и изобретател или с една дума - пионер в модерната авиация. Летището се намира на 16 км северно от град Букурещ.  То е най-натовареното международно летище в Румъния, като и обслужва 4 милиона пасажери годишно. Основна база е на националният авиопревозвач TAROM.

Услуги предлагани на Международно летище Букурещ Хенри Коанда (OTP)
Летище Букурещ Хенри Коанда (OTP) разполага с един терминал, съставен от две сгради. Едната обслужва заминаващите международни полети, а другата пристигащите международни и вътрешните полети. Има 13 изхода и скоро ще бъде разширено с още един Терминал, с още седем изхода. Двете сгради са свързани помежду си с пешеходна пътека, около която има магазини. Повечето магазини заедно с няколко кафенета, чакални и параклис са разположени в сградата на заминаващите международни полети, като всичко това е лесно достъпно и за хората с увреждания. На летището може да намерите още: поща, банка, банкомати, VIP кресла, коли под наем, таксита, служба за хора с увреждания, наемане на телефон.

Летище Букурещ Хенри Коанда (OTP) предлага за всички професионални и любители фотографи услугата plane spotting или това са специално обособени места, от където могат да се снимат излитането и кацането на самолетите. За да получите разрешение за достъп, моля изпратете  молба съдържаща данни за контакт (име и телефонен номер) на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., и ще Ви бъде отговорено в кратък срок за всички необходими формалности.


Достъп от и до Международно летище Букурещ Хенри Коанда (OTP)

С автобус
С автобус номер 783 можете да стигнете до центъра на Букурещ, както и до другото летище в града Летище Банеаса.

С влак
Пред сградата терминала на пристигащите пътници има автобусна спирка, от която може да хванете автобус до жп гарата на летището. От тук има влак до северната гара на Букурещ. От  северната гара има много връзки с жп мрежата в цялата страната. Билет може да си вземете в залата за пристигащи.

С такси
Не се препоръчва използването на таксита, поради факта, че може да бъдете таксувани на завишена цена.

С автомобил
Ако се придвижвате с автомобил от летище Букурещ може да ползвате шосе DN 1.


Име на летището: Bucharest Henri Coanda International Airport
IATA код: OTP
Адрес: The National Company "Bucharest Airports" S.A.,Calea Bucurestilor nr. 224 E, Otopeni, Ilfov County, Postal code 075150,Romania
Терминали: 1
Най-близки градове: Букурещ ( 16 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
сейф           
офис за загубени вещи          
помещение за майки с деца           
детски кът           
свободен достъп до интернет           
поща