Летище Брюксел - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ БРЮКСЕЛ (BRU)Международно летище Брюксел (BRU)
Международното летище Брюксел (Brussels International Airport) е с IATA код: BRU. То принадлежи към най-натоварените летища в Белгия. Построено е през 1940 г. и се намира на 12 км югозападно от град Брюксел. Разполага с един терминал, откъдето излитат и кацат вътрешните полети, полетите за Европа, както и презокеанските полети.

По време на самолетния бум през 70-те години на миналия век се строят няколко хангара и нов карго терминал. През следващите години международно летище Брюксел (BRU) продължава да се развива и да обслужва все повече пътници, докато днес то обслужва  над 18 милиона пътници.

Услуги предлагани на Международно летище Брюксел (BRU)
Поради международните срещи и конференции на летището можете да намерите конферентни зали Sky Hall с капацитет 1500 човека. Като допълнение, често се организират изложби на различна тематика, като историята на Белгийската бира.

Достъп от и до Международно летище Брюксел (BRU)

С автобус
Най-евтиния начин за предвижване е с обществен транспорт. Ако се движите само в района на летището може да използвате безплатно линията на De Lijn, които заминават от платформи А и В. С автобус De Lijn може да стигнете до северната гара в Брюксел и сградта на НАТО (линия 471), както и да използвате станцията на метрото  Roodebeek (линия 659).

Има експресни автобуси  MIVB и STIB, които отиват до сградата на НАТО, района на Европейската комисия и центъра на града, като номер 12 се движи през седмицата, а през уикенда се движи само номер 21. Автобусът заминава от платформа С. От платформа В заминават автобусите за: Антверпен, Утрехт, Ротердам и Бреда.

С влак
С Влаковете на Airport City Express от ниво 1 може да стигнете до трите основни ж.п. гари на Брюксел - Gare Centrale, Gare du Nord и Gare du Midi. Директни влак има също и до: Гент, Де Пан, Льовен, Ланден и други градове в Белгия.

С автомобил
Летището е лесно достъпно от вътрешното и външното околовръстно шосе на Брюксел, като се следват табелите “Airport” или “Zaventem”.

С автомобил под наем
На летището има представителства на следните компании: Avis, Europcar, Hertz, National Car Rental и Sixt.

С такси
Пред сградата на терминала може да ползвате услугите на таксиметровите шофьори.Име на летището: Brussels International Airport
IATA код: BRU
Адрес: Brussels International Airport Company, Brussels Airport, B-1930 Zaventem, Belgium
Терминали: 1
Най-близки градове: Брюксел ( 12 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
сейф           
гардероб           
помещение за майки с деца           
детски кът           
свободен достъп до интернет           
зали за конференции            

Има ли специални оферти за самолетни билети до Брюксел на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Брюксел на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Брюксел?
Продължителността на самолетното пътуване до Брюксел зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Брюксел?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Брюксел, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Брюксел, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Брюксел и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Брюксел?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Брюксел. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Брюксел, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Брюксел, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.