Летище Белград Никола Тесла - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ БЕЛГРАД НИКОЛА ТЕСЛА (BEG)Международно летище Белград Никола Тесла (BEG)
Международно летище Белград Никола Тесла (Belgrade Nikola Tesla Airport) е с IATA код: BEG. Летището носи името на един от най-важните изобретатели инженери в света, който е от сръбски произход - Никола Тесла. Летището се намира на 18 км западно от Белград. Това е най-натовареното летище в Сърбия и обслужващо столицата Белград. Друго име с което е известно летището е Сурчин (Surcin) - така се нарича районът, в който е разположено. Летище Никола Тесла в Белград има два пътнически терминала. Националният авиопревозвач на Сърбия - Air Serbia използва летището за свое главно седалище, който също така е и основна база на една от най-популярните нискобюджетни авиокомпании Wizzair.

Летището е отворено за движение на 28.04.1962г. с единична писта с дължина от 3000 метра, притежава пътнически терминал, контролна кула, територия за работа на въздухоплавателните средства и друга съвременна техника. По-късно е бил построен нов пътнически терминал (Терминал 2), територията му е увеличена, пистата е удължена, а през 1997г. оборудвано със специална система позволяваща излитането и кацането на самолети в условия на намалена видимост.

През май 2006г. е реконструиран Терминал 2 и е пуснат в експлоатация през ноември 2008г. Летище Белград Nikola Tesla Airport може да се използва в пълния си капацитет в условия на изключително ниска видимост поради притежаването на специалното оборудване, които бяха за първи път използвани в историята на летище Белград на 04.01.2009.

На летище Белград Nikola Tesla Airport са разположени още: техническата поддръжка Jat Technics Ltd и техническа поддръжка на авиокомпания Aviogenex, оперативните отдели на авиокомпания Еър Сърбия , Air Traffic Control и митническа служба, Air Museum, центровете за обучение на Еър Сърбия и SMATSA , хеликоптерно звено на МВР.

Услуги предлагани на Международно летище Белград Никола Тесла (BEG)
Летището предлага на пасажерите: разнообразие от магазини, ресторант с типична сръбска кухня, 4 кафанета, бизнес ложа, банка, казино, аптека, фризьорски салон.


Достъп от и до Международно летище Белград Никола Тесла (BEG)

С автобус
Най-евтиния вариант за предвижване ще бъде пътуването от летището с обществен транспорт. Автобусите по линия А1 спират на летището на всеки 20 мин. и стигат до площад Славия за около 30 мин. Автобус номер 72 е на всеки 30 мин. и с него може да пътувате до Зелени Венац за около 40 мин., а автобус 92 е през два часа, с който може да стигнете до Нови Сад за 80 мин.

С такси
Ако желаете да ползвате такси, то те са на разположение денонощно.

Име на летището: Belgrade Nikola Tesla Airport
IATA код: BEG
Адрес: Belgrade Nikola Tesla Airport JSC, 11180 Beograd 59, Republic of Serbia
Терминали: 2
Най-близки градове: Белград ( 18 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
банка          
офис за загубени вещи          
медицински пункт          
аптека          
15 мин безплатен интернет           
фризьорски салон

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Белград на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Белград на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Белград?
Продължителността на самолетното пътуване до Белград зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Белград?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Белград, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Белград, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Белград и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Белград?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Белград. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Белград, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Белград, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.