Летище Бейрут - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ БЕЙРУТ (BEY)Международно летище Бейрут (BEY)

Международно летище Бейрут е с IATA код: BEY. На английски се изписва по следния начин Beirut - Rafic Hariri International Airport. Летището се намира на 9 км. на юг от центъра на столицата на Ливан - Бейрут. Известно е още и под името Рафик Харири (Rafic Hariri) и обслужва град Бейрут и околностите. Седалище е на националната авиокомпания на Ливан: Middle East Airlines (ME) и чартърната компания Wings of Lebonon. Аерогарата е открита през 1954г. на мястото на старо малко летище.

Аеропортът притежава един пътнически терминал, който се състои от три части: западно и източно крило и главна зала, две писти, пожарна станция и подземен гараж. Аерогарата се нарежда на второ място в Близкия изток и се явява основна врата за вход в държавата. Управлението на летището се извършва от дирекция, подчинена на министерството на транспорта и благоустройството на Ливан.

Услуги предлагани на Международно летище Бейрут (BEY)
Услугите с които летище Бейрут посреща и изпраща 6-милионния пътникопоток са: бюро за информация, банкови услуги, безмитна зона, магазини за пазаруване, кафенета и ресторанти. Офис за коли под наем, паркинг с 2350 паркоместа, пощенски офис, медицински център, ВИП ложи, стаи за молитва за християни и мюсюлмани допълват списъка. Безплатен интернет достъп може да се ползва за 30 минути.

Хората с увреждания получават специално съдействие и услуги след предварителна заявка към авиокомпанията, с която пътуват. Повечето зони на летището разполагат с рампи и асансьори, тоалетни, телефони и множество други удобства и услуги, които да са лесно достъпни за хората в неравностойно положение и да осигурят максимален комфорт.

Достъп от и до Международно летище Бейрут (BEY)

С такси
Достъпът до летището се осъществява с таксита по магистралата. Продължителността на пътуването е около 20 минути. Таксиметровите услуги, които се предлагат на летището се извършват от сертифицирани таксита, паркирани до терминалната сграда и са с логото на летището. Тъй като цените на тези таксита се регулират от органите на летището, те имат единна официална тарифа. Предлагат се и други редовни таксита, но преди да се качите в тях, трябва предварително да се спазарите за цената на услугата им.

С автомобил под наем
Ако желаете да разполагате по всяко време с автомобил и да сте незвисими, когато пътувате, то може да вземете и кола под наем. Следните компании за автомобили под наем имат представителства на летището: DEALERS, HERTZ CAR RENTAL, AVIS, BUDGET, NATIONAL, CITY CAR и EUROPCAR.


Име на летището: Beirut Rafic Hariri International Airport
IATA код: BEY
Адрес: Rafic Hariri International Airport, Beirut, Beirut Governorate, Lebanon
Терминали: 1
Най-близки градове: Бейрут (9 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
безмитни магазини        
офис за загубени вещи         
офиси за автомобили под наем        
медицински център        
безжичен интернет         
стаи за молитви  

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ БЕЙРУТ
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ БЕЙРУТ