Летище Банкок - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ БАНКОК (BKK)Международно летище на Банкок (BKK)

Международното летище на Банкок е с IATA код: BKK. На английски се изписва по следния начин Bangkok Suvarnabhumi Airport. Летището е познато и под името Суварнабхуми. Намира се на 30км. от Банкок в провинция Самут Пракан (Samut Prakan), община Racha Thawa, област Bang Phli и е най-натовареното по трафик летище в Тайланд. Заема трето място по натовареност в Азия, застава на четвърто място по площ на терминалите и притежава най-високата контролна кула в света.

Международно летище Банкок разполага с комплекс от три терминала. Терминал 1 и Терминал 2 се използват за международни полети. Има още един Терминал, на който кацат самолети само от вътрешните полети (на територията на Тайланд).

Услуги предлагани на Международно летище на Банкок (BKK)
Услугите, с които летище Банкок Суварнабхуми (BKK) посреща и изпраща своите гости са в посока максималното задоволяване на нуждите им. Тук ще намерите над 50 заведения и щандове за бързи закуски, 6 ресторанта и кафенета се грижат за приятния престой на пътникопотока, офиси за коли поднаем, банкови услуги, паркинг с 5000 паркоместа, WiFi интернет връзка. Множество безмитни магазини предлагат парфюми, козметика, дрехи на изестни марки, електроника и часовници. На летището има 4 СПА центъра, които предлагат масажни процедури. Налични са също и 6 аптеки. Хората с увреждания получават специално внимание след предварителна заявка към авиокомпанията, с която ще пътуват.

Достъп от и до Международно летище на Банкок (BKK)

С шатъл автобус
С него може да се придвижвате безплатно на територията на летището

С влак
Airport Rail Link осигурява връзка между спирка Phayathai до крайния терминал на летище Suvarnabhumi в рамките на 30 минути, който спира на следните 6 станции: гара Rajprarop, гара Makkasan, Ramkhamhaeng Station, станция Hua Mark, станция Thab Chang и станция Lad Krabang. Линията обхваща разстоянието от 28 км. Линията разполага с 5 влака, като всеки влак има 3 пътнически вагона.  Капацитетът на всеки влак е 745 пътници.

С лимузина
На летището са разположени 14 гишета, от които може да направите резервация за трансфер с лимузина и да достигнете в пълен лукс и комфорт до желаната от вас точка.

С такси
Ако желете персонално придвижване, но на нормална цена, може да ползвате услигите на 4 таксиметрови фирми.

С автомобил под наем
В сградата на Терминал 1 на етаж 2 са разположени следните компании, които предлагат автомобили под наем: Asap Auto Partner, Avis Rent Car, Bizcar Rental, Budget, Chic Car Rent, Drive Car Rental, Europcar, Hertz, KPN Carrent, Sixt Rent a Car, Thai Rent A Car, Yesaway Car Rental

 

Име на летището: Bangkok Suvarnabhumi International Airport
IATA код: BKK
Адрес: 999 Soi Mu Ban Nakhon Thong 1, Nong Prue, Bang Phli District, Samut Prakan 10540, Тайланд
Терминали: 3
Най-близки градове: Банкок (30 км)        
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банка  
магазин за сувенири
кафенета    
офис за коли под наем        
бюро за загубени и намерени вещи       
SPA център       
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ БАНКОК
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ БАНКОК