Летище Акаба - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ АКАБА (AQJ)Международно летище Акаба Кинг Хюсеин (AQJ)
Международно  летище Акаба е с IATA код: AQJ. На английски се изписва по следния начин Aqaba King Hussein International Airport. Известно е под името Международно Летище Крал Хюсеин. На английски се изписва по следния начин: King Hussein International Airport (AQJ). Летището е главният вход към красивия крайбрежен град Акаба в Йордания. Акаба се намира директно на Червено море и е очарователен град, който съчетава древни места с луксозни курорти и водни спортове, които включват гмуркане и уиндсърфинг.


Летището работи целогодишно и е отворено 24 часа в денонощието. Разполага с една писта с дължина 3000 метра и широка 45 метра. Налични са голям брой вътрешни полети между Акаба и столицата на Аман в рамките на по-малко от час. Това позволява на туристите да разгледат възможно най-много от тази интересна страна. Royal Jordanian Airlines извършват полети от Международно Летище Акаба (AQJ) до целия свят всекидневно. Въпреки, че летище Акаба е далеч по-малко от летището в Аман, то все пак се гордее с отлични съоръжения и се грижи много добре за всички пътуващи гости.

Услуги предлагани на Международно летище Акаба Кинг Хюсеин (AQJ)
За разлика от летище Queen Alia в Аман, летище Акаба (AQJ) е много малко летище само с един терминал и малко съоръжения за хранене и напитки. Удобствата тук са базови и посетителите не трябва да разчитат на вечеря на летището преди полет. За тези, които търсят лека закуска, Летище Акаба (AQJ) разполага с кафене, в което се сервират местни ястия. Тъй като на летището няма ресторанти, винаги е най-добре да хапнете в центъра на Акаба, преди да се отправите за Вашето пътуване.

На Международното Летище Летище Акаба има два магазина, включително безмитен и магазин за подаръци и сувенири от Йордания. Тези, които искат да купят последните си сувенири не трябва да разчитат на магазина на летището, тъй като тук те са сравнително по-малки по размер и може да няма точно това, което търсите.

За тези, които обичат да започнат пътуването си със стил, летището в Акаба предлага луксозен салон. Той е удобен, с достатъчно пространство да седи и да се отпуснете от натоварването. На международно летище Кинг Хюсеин има една банка, където посетителите могат да обменят парите си в местната валута. На летище Акаба няма WiFi.


Достъп от и до Международното летище Акаба Кинг Хюсеин (AQJ)?

Международното Летище Крал Хюсеин (AQJ) Акаба се намира само на 9,7 километра от центъра на град Акаба. Пътуването отнема само 15 минути с автомобил.

С трансфер
Налични са и летищни трансфери (airport shuttles) от и до летище Акаба (AQJ) свързани с хотелите в центъра на град Акаба, като са координирани с всички полети на Ryanair, Norwegian и Royal Wings. Само за 5 долара на човек, тези совалки предлагат най-добрия начин да стигнете до и от летище Акаба с услугата от врата до врата.

С такси
Такси от летището до центъра на Акаба обикновено струва около 20 долара и може да се намери пред летището.

Автомобил под наем
С автомобили под наем е един от най-удобните начини да разгледате Йордания и всичко, което тази държава може да  Ви предложи. Посетителите трябва да очакват да платят около 35-40 долара на ден за нов модел кола с климатик и застраховка. Клиентите могат да вземат директно от летището предварително избраната и запазена от тях кола.

Име на летището: King Hussein International Airport
IATA код: AQJ
Адрес: P.O Box 2662, King Hussein International Airport, Aqaba, ASEZ, 77110, Jordan
Терминали: 1
Най-близки градове: Акаба (9,7 км)
          
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банка  
магазин за сувенири
кафене     
гардероб         
помещение за майки с деца         
детски кът        
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АКАБА
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АКАБА