Летище Анкара-Есенбога - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ АНКАРА ЕСЕНБОГА (ESB)Международно летище Анкара Есенбога (ESB)

Международно летище Анкара Есенбога е с IATA код: ESB. На англиийски се изписва по следния начин: Ankara Esenboga Airport, а на турски: Ankara Esenboğa Havalimanı. Летището се намира на 30км. от турската столица - Анкара. Откриването на летище Анкара (ESB) е през 1955г, а в 2009г. получава приза за най-добро летище в Европа. Аерогарата е предвидена за аварийно кацане на космическите совалки на НАСА. Летищните съоражения са две писти, един терминал и площадка за кацане на космически совалки. Годишно 11 мил. пътници преминават през аеропорта както и близо 49 мил. тона товари.


Услуги предлагани на Международно летище Анкара Есенбога (ESB)
Модерният терминал притежава 105 гишета за регистриране, информационни и обменни бюра, банки, магазини за подаръци, сувенири и безмитни стоки, кафенета, ресторанти и барчета за топли и студени напитки. Офис за коли под наем, медицински пункт, аптека, VIP чакалня, детски кът, конферентни зали и джамии допълват списъка. На терминала има безжичен интернет. Хората с увреждания получават специално внимание, след като предварително са направили заявка към съответната авиокомпания. Два паркинга: един открит за краткотраен престой и един многоетажен закрит паркинг за дълготраен престой очакват своите клиенти.

Достъп до Международно летище Анкара Есенбога (ESB)

С автобус, метро и влак:
Най-евтиният транспорт за достигане до центъра на града е обществения. От и до летище Анкара може да вземете автобус номер 442. Освен това може да ползвате метрото и крайградски влакове.

С такси:
Предварително се спазарете за цената, ако решите да се придвижите с такси. Продължителността на пътуването е около 40 минути. Таксита може да намерите пред изхода на терминала.

С кола под наем
Следните фирми имат офиси, от които предварително може да направите резервация: Eco, National, Sixt, Avias, Europcar, Hertz, AVIS и Budget.


Име на летището: Ankara Esenboga International Airport
IATA код: ESB
Адрес: Balıkhisar Mh., Özal Bulvarı, Akyurt/Ankara, Турция
Терминали: 1
Най-близки градове: Анкара (30 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
банкомат         
банка         
аптека          
детски кът           
 свободен достъп до интернет           
 зали за конференции

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АНКАРА - ЕСЕНБОГА
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АНКАРА - ЕСЕНБОГА

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Анкара на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Анкара на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Анкара?
Продължителността на самолетното пътуване до Анкара зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Анкара?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Анкара, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Анкара, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Анкара и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Анкара?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Анкара. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Анкара, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Анкара, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.