Летище Аман - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ АМАН (AMM)Международно летище Аман (AMM)
Международно летище Аман Кралица Алия е с IATA код: AMM. На английски се изписва по следния начин Amman - Queen Alia International Airport. Той се намира на 32 км. от столицата Аман на Хашемитското кралство Йордания или още наричано за по-кратко Йордания. Седалище е на авиокомпания Royal Jordanian (RJ) и база на Jazeera Airways и Jordan Aviation. Летището е построено през 1983г. и е кръстено на кралица Алия - трета съпруга на крал Хюсеин. Летището  има нов уникален терминал от 2013г. и е сред най-добрите летища в близкия изток, обслужващо около 7 мил. пътници годишно. Летището в Аман разполага с два терминала: Южен терминал 1 (South Terminal 1) и Северен терминал 2 (North Terminal 2).

Услуги предлагани на Международно летище Аман (AMM)
Услугите, с които аерогарата посреща и изпраща пътникопотока са: банкомати, интернет, кафенета и ресторанти, магазини за безмитни и други стоки, обменни бюра, ВИП-ложи и офис за коли под наем. Хората с увреждания получават специално съдействие при предварителна заявка към съответната авиокомпания. Паркинг с 1300 паркоместа очаква своите клиенти.

Достъп от и до Международно летище Аман (AMM)

С такси
Достъпът от и до летище Аман се осъществява с таксиметрови автомобили. Такситата предлагат бързи, сигурни, удобни и на разумни цени транспортни услуги до всяко място в Аман. Услугата е идеална за всички пътници, които не са направили предварителна резервация за придвижване след пристигането си. Цените на таксиметровите услуги се определят по закон чрез Съвета за транспортна организация в Йордания и са изложени в близост до паркинга за таксита на изходите на летището.

С автобус
За да се придвижите също може да ползвате и услугите на обществения автобусен транспорт - Sariyah shuttle bus. Спирката на автобуса се намира пред залата за пристигащи.


Име на летището: Amman - Queen Alia International Airport
IATA код: AMM
Адрес: Alpha Building, 2nd Floor ​39052, Йордания
Терминали: 2
Най-близки градове: Аман (32 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зала за пушачи        
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детски кът        
безжичен интернет         
конферентна зала (срещу заплащане)   

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АМАН
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АМАН