Курортът Шарм Ел Шейх се намира в залива на Акаба, на около 300 км от южната част на Суецкия канал и на 19 км от националния парк Рас Мохамед. Близкото местоположение на Шарм Ел-Шейх до Кайро и Йерусалим дава възможност на туристите избрали почивка в Шарм ел Шейх да се насладят и на тези две интересни дестинации.

Шарм Ел Шейх (Sharm El-Sheikh) се счита за перлата на Египет и е една от най-посещаваните туристически дестинации в държавата. Тук може да се наслаждавате спокойно на обширните плажове, красивите пустинни залези, многото възможности за гмуркане и шнорхелинг и екскурзии до древни паметници, които ще направят почивката ви в Шарм Ел Шейх едно неповторимо изживяване.

Потопете се в изобилието от кафенета, барчета , клубове, местни ресторанти и магазини. Посетете Na'ama Bay, който е така популярен с пъстрия си нощен живот. След като сте били вече на красивия плаж, то със сигурност сте готови за танци и развлечения! В района на Шарм Ел Шейх има и много неща, които може да разгледате. Ето и какво си заслужава посещението ви:  приказния манастир Св. Екатерина, библейските Синайски планини, кораловите рифове, пленяващия с красотата си остров Тиран, оживения стар пазар в историческия център, национален парк Рас Мохамед. Насочете се към стария град, където може да се гмурнете в пазаруване или пък в откриване на най-разнообразни сувенири и местни продукти.


Разнообразието от хотели в Шарм Ел Шейх също е голямо, а настаняването е винаги на високо ниво. Изберете ол инклузив почивка в Шарм Ел Шейх с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел и се доверете на професионалистите в организиране на пътувания.

Категория: Почивки е Египет