На море в Макади Бей с директен чартърен полет

Почивка в Макади Бей

Макади Бей (Makadi Bay) е разположен на около 30 км на юг от Хургада (Египет) в новия курортен район Абу Макади. Макади Бей е единственият курорт в страната, който  е проектиран специално за туристи, без местни жители, живеещи в този регион. Комплексът е подходящ за уединена и спокойна почивка, предлагащ невероятно красиви гледки към безкрайното Червено море.

Макади Бей е популярен с великолепните си пясъчни плажове и чисто море. Курортът се счита за една от най-престижните дестинации, които предлагат отдих само в 4* и 5* звездни хотели. Важно е да отбележим, че хотелите са разположени на пустинния бряг и наблизо няма други населени места. Всички барове, ресторанти, магазини и дискотеки се намират  на територията на самия хотел.

Курортът Макади Бей привлича любителите на водолазното гмуркане и гмуркането с шнорхел. В района се предлагат организирани екскурзии, които включват гмуркане в пещери край коралови рифове, както и наблюдаване на различни морски обитатели. Сред най-популярните атракции за пътуващите с цялото семействата са аквапарк и парка Mini Egypt с модели на известни египетски забележителности.