Къде можем да заплатим самолетен билет?

Заплащане на самолетен билет

Можете да заплатите резервацията си чрез банков превод в България в Бнака ДСК. Когато правите банков превод за плащане на самолетни билети или хотелско настаняване, като "Oснование за плащане" посочeте следните 2 елемента:

1. Номера на резервацията

2. Фамилията на латиница по лична карта на първият пътник в резервацията

Плащания чрез банков превод в България могат да се получават в лева по следната сметка на АВИОТРАВЕЛ ЕООД:


Банка ДСК
банков код: STSABGSF
IBAN: BG33STSA93000021663379
Намерете най-близкия до Вас клон на Банка ДСК


Попълнете правилно полето "Основание за плащане". Ако данните, въведени в полето "Основание за плащане", не отговарят на данните от резервацията, няма да можем да идентифицираме резервацията и тя ще бъде отменена. В случай на много резервации (с различни кодове за потвърждение), моля направете отделен банков превод със съответната сума за всяка една от резервациите.

Плащането трябва да се извърши до 24 часа след като направите резервацията, иначе тя ще бъде отменена. В случаи, когато са резервирани промоционални места или последни места в дадена класа, авиокомпанията може да изпрати съобщение за по-ранно заплащане от 24 часа. Имайте в предвид, че ако направите резервацията си в петък, то тя трябва да бъде заплатена в същия ден, тъй като повечето от банковите клонове не работят през събота и неделя.

Ако желаете да закупите самолетен билет на полет на нискотарифна авиокомпания като Wizz Air и до датата на Вашият полет остават по-малко от 7 дни, то тогава заплащането трябва да се извърши веднага по един от следните начини, като сумата се превежда в български лева:
- в клон на БАНКА ДСК в България
- чрез онлайн активно банкиране на БАНКА ДСК
- чрез банкова карта


Заплащане на самолетен билет на Wizz Air с дата на заминаване, която е след 7 дни и повече. Заплащането трябва да се извърши в български лева до 24 часа:
- в клон на БАНКА ДСК в България
- чрез онлайн активно банкиране на БАНКА ДСК
- чрез банкова карта


Ако желаете да закупите самолетен билет на чартърни или други нискотарифни авиокомпании като EasyJet, Ryanair, тогава заплащането трябва да се извърши веднага, като сумата се превежда в български лева:
- в клон на БАНКА ДСК в България
- чрез онлайн активно банкиране на БАНКА ДСК
- чрез банкова карта


Ако телефонният номер за контакт, въведен при предварителната резервация, е невалиден, AVIOTRAVEL може да отмени резервацията Ви.

Всички разходи, свързани с плащането по банков път се поемат от клиента. Сумата в банковия превод трябва да покрива пълната сума на резервацията. В случай че полученото плащане не покрива пълната сума на резервацията, тя ще бъде отменена.

В случай че не получите потвърждение на резервацията си до 24 часа след като сте направили банковия превод, моля да се свържете с нашия център за резервации, за да проверите дали плащането Ви е получено. От Вас може да бъде поискано потвърждение за плащането в случай, че не може да бъде проследено.

Неидентифицирани плащания се връщат обратно на първоначалната банкова сметка, като се приспаднат административните разходи.