Как да превозим музикален инструмент със самолет?

Пътуване с музикален инструмент

Как да направим резервация за самолетен билет, ако желаем да вземем със себе си музикален инструмент или други чупливи и скъпи предмети? Музикални инструменти или други чупливи и скъпи предмети, които надхвърлят размера или теглото на безплатния ръчен багаж се приемат за превоз в пътническата кабина срещу заплащане на допълнително място /CBBG - Cabin Baggage/.

Свържете се с наш консултант на телефоните за контакт. Ние ще запазим допълнително място за багажа в резервацията Ви. Моля предварително да вземете размерите от трите измерения на багажа, а също така и да го претеглите, тъй като тази информация трябва да бъде поставена в резервацията Ви. Допълнителното място се заплаща по тарифата за съответната резервационна класа, но не се събират летищни такси.

Също така може да използвате формуляра за запитване за цена на самолетен билет при превозване на музикален инструмен, като в полето за Допълнителни забележки опишете: вида на музикалния инструмент или превозвания специален багаж, трите измерения и килограмите му.

За смесени превози с участието на две и повече авиокомпании в маршрута могат да бъдат прилагани и други условия за багаж.