Качване на борда на кораба

Качването на борда на круизния кораб започва от 3 до 5 часа преди часа на отплаване, обозначен на билета и в круизния каталог. Чекирането приключва един час преди отплаване на кораба. По време на качване пътниците трябва да следват инструкциите в следния ред: 

 • Предоставяне багажа си на персонала, който го пренася до каютите. Предварително трябва да бъдат поставени етикети с името и фамилията на пасажера, името на кораба, номера на каютата и началното пристанище

 • Преминаване през check-in за проверка на билети и документи

 • Получаване на бордната карта.  За получаването и е необходима регистрация с една от изброените кредитни карти: Visa, MasterCard, American Express или внасяне на депозит в брой (минимум 400 евро на каюта). Тази сума се използва за плащания на борда на кораба за следните допълнителни услуги:
  - брегови екскурзии
  - сметки в заведения
  - пералня
  - възнаграждения за персонала
  - фризьорски салон
  - салон за красота
  - СПА центрове
  - безмитни магазини
  - фотографски ателиета)

 • Свързване с мениджърът на ресторанта, който прави разпределението за съответната маса в ресторанта. Искания за промяна на определения час за вечеря (1-ва или 2-ра смяна) се отнасят до мениджъра на ресторанта и се удовлетворяват само при наличие на възможност.