АВИОКОМПАНИИ ЧЛЕНОВЕ НА ONE WORLD

Всички авиокомпании на съюза ONEWORLD

Авиокомпаниите членowe на Oneworld са: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines (JAL), LAN, Malaysia Airlines, Mexicana, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines и Srilankan Airlines.

История на съюза Oneworld
Oneworld е един от най-големите авиационни съюзи в света. Oneworld е основан от авиокомпаниите American Airlines, British Airways, Cathay Pacific и Qantas на 01 януари 1999 г. Впоследствие към съюза се присъединяват и превозвачи като Finnair, Iberia и Japan Airlines. Съюзът е носител на множество престижни награди, като през 2010 г. печели титлата „World’s Best Airline Alliance 2010”, присъдена от Skytrax. В момента в алианса членуват 15 авиокомпании. Годишно авиопревозвачите на Oneworld превозват над 528 милиона пътници до 158 държави и 1012 летища по света. Общия брой на флота на съюза Oneworld е 3553 самолета, а централата на съюза Oneworld е разположена в Ню Йорк.

Какво предлага съюза Oneworld?
Можете да станете член на програмата за събиране на въздушни мили на Oneworld чрез сайтовете на авиокомпаниите, членки на съюза. Много от тях имат собсвени такива програми, които са напълно интегрирани с алианса. Това означава, че можете да трупате мили не само от съответната авиокомпания, но и от всички останали партньори в съюза. Натрупаните въздушни мили могат да бъдат използвани за безплатни полети, промени по резервации, допълнителен багаж, покупки в определени магазини и други бонуси.