Самолетни билети с авиокомпания Qatar Airways

Авиокомпания QATAR AIRWAYS (QR)

Авиокомпания Qatar Airways


Брой на самолетите: 230
Брой на служителите:  30 000
Брой на редовни дестинации:  130
Полети на ден:  360
Програма за лоялни клиенти: Qatar Airways Privilige Club
Основна база: Доха
IATA код: QR
Видове въздухоплавателни средства: Boeing 777, Boeing 787, Airbus A380, Airbus A350

Авиокомпания Qatar Airways е националният авиопревозвач на Катар, с база на летище Доха. Авиокомпанията е създадена на 22.11.1993г. Авиокомпанията свързва Доха с 130 международни дестинации.
Директни Полети на Qatar Airways от България. Полетите на Qatar Airways от България се обслужват на летище София. Авиокомпанията осъществява директни полети от София до Доха ежедневно.

Полети на Qatar Airways с прекачване: От летище София, авиокомпанията лети до много дестинации в Азия и Африка с прекачване, като например: Банкок, Дубай, Пукет, Бали, Ню Делхи, Йоханезбург, Сингапур, Мале, Джакарта, Шангхай, Пекин, Хонг Конг и други.

Авиокомпания Qatar Airways изпълнява полети до Азия, Африка, Европа, Близкия и Средния Изток, Северна и Южна Америка както и Австралия.

"Премиум" Терминал
"Премиум" Терминал е предназначен изключително и само за клиентите в първа и бизнес класа на Qatar Airways, единственият в света " Премиум" Терминал, който се намира на международното летище в Доха предлага на клиентите си:
- Отделни салони и зони за хранене
-Зони за освежаване
-Бизнес център със секретарски услуги, безплатен интернет и зали за срещи
-СПА център, джакузи, легла за почивка, масажиращи кресла
-Безмитна зона с магазини

Бизнес класа
- Достъп до бизнес салоните на всички летища
- 30 кг безплатен регистриран багаж
- Кресла с възможност за разтягане до 160 градуса в конфигурация 2-2-2 и разстояние между редовете 152 см
- Персонални 15 инчови LCD екрани

Икономична класа
- Разстояние между редовете 87 см - едно от най-големите предлагани в индустрията
- Богато меню от храни и безплатни напитки
- Персонални 10,6 инчови екрани с интерактивна ентъртейнмънт система, предлагаща над 900 различни опции, между които последните Холибудски хитови продукции, игри и телевизионни програми
- Персонален телефон по време на полета, с възможност за връзка с останалите пътници на борда и международни разговори
- Големи привилегии за членовете на Privilege Club

Обслужване по време на полет
Специално разработена AVOD система с екран за всяко кресло предлага над 100 филма, 140 телевизионни шоу програми, 300 CDs, 20 видео игри, сателитна телевизия осигуряват едно от най-впечатляващите изживявания по време на полет. 5-звездна интернационална кухня и безплатни напитки за всички пътници, гурме а ла карт меню и разнообразие от селектирани вина за пътуващите в първа и бизнес класа.

Privilige Club
Qatar Airways Privilige Club е една от най-добрите програми за лоялни клиенти, предлагаща много и различни привилегии.Членовете й могар да се възползват от редица изключителни възможности, които превръщат пътуването в уникално изживяване.
- Членовете на Qatar Airways Privilige Club печелят Q-мили за всяко пътуване, които след това могат да използват както за полети на Qatar Airways, така и за полети на партньорите от One World.
- Спечелените Q-мили се определят от резервираната класа и зоните, между които се пътува
- Едновременно с Q-милите се събират и Q-точки, които определят нивото на членството в програмата - Burgundy, Silver и Gold.

Багаж с Qatar Airways
Тегло на багажът на пътници пътуващи в икономична класа не може да надвишава 23 кг, този на пътуващите в бизнес класа 30 кила и този на пътуващите в първа класа 40 кг. Пасажерите до дестинациите: Аржентина, Бразилия, Канада и САЩ имат правото да носят два броя багаж до 32 кг всеки, като трите измерения на куфара не трябва да надвишават 158 см.

Ръчен Багаж
Пасажерите пътуващи в Икономична класа имат право на един брой ръчен багаж, тежащ не повече от 7 кг. и с размери 50x37x25 см. Пасажерите пътуващи в бизнес класа и първа класа имат право на два броя ръчен багаж, тежащи не повече от 15 кг. и с размери 50x37x25 см.

Уеб Чек-Ин с Qatar Airways
Можете да извършите уеб чек-ин за полети на Qatar Airways между 36 часа до 2 часа преди обявеният час на заминаване на полета. Пасажерите могат да изберат мястото си както и да разпечатат бордната си карта.

Можете също така да осъществите чек-ин и от мобилния ви телефон. Ако извършите чек-ин от мобилно устройство ще получите бордната си карта по е-мейл или като картинка на телефонът Ви.