ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00 ⋅ ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

Брой на самолетите: 114
Брой на служителите: 8 450
Пътници на година: 11,1 милиона
Брой на редовни дестинации: 67
Полети на ден: 434
Член на SkyTeam:
01 ноември 2009г.
Програма за лоялни клиенти: Mexicana GO
Основнa базa: Мексико
IATA код: MX
Видове въздухоплавателни средства: Airbus A318, Airbus A319, Airbus A320, Boeing 757-200, Boeing 767-300

Авиокомпания Mexicana de Aviacion или Mexicana както още е известна, е най-старата мексиканска авиокомпания и заема първо място по брой превозени пътници. Основната база на авиопревозвача е в Мексико с летище Mexico City International Airport. Компанията е основана на 12.07.1921г. и първоначално разполага само с един двуместен биплан, с който извършва услуги като пренасяне на поща, въздушни снимки и други. Първият си международен полет Mexicana прави през февруари 1929г. и започва активно да се развива в това направление. През 40-те открива редица нови маршрути, а през 50-те закупува и нови самолети (DC-6S). През 1982г. правителството на Мексико става мажоритарен собственик, купувайки 58% от акциите на превозвача, а през 1989г. напълно го национализира.

Отварянето в началото на 90-те на мексиканския пазар на авиопревозвачите води до появата на конкуренция. Под натиска на пазара Mexicana е принудена да закупи няколко нови самолета, да затвори някои нерентабилни маршрути и да отвори нови. През този период авиокомпанията работи в тясно сътрудничество  с United Airlines, което и помага през 2001г. да стане член на съюза Star Alliance, който напуска през 2004г. за да се присъедини към Oneworld  през 2009г.

Днес Mexicana е втората по големина мексиканска авиокомпания след Aeromexico и е сред четирите най-стари авиокомпании в света, които все още продължават работа си. Авиокомпанията извършва над 400 полета дневно и предлага самолетни билети за 67 направления в Европа, Северна, Южна и Централна Америка, страните от Карибския басейн.

Девет поредни пъти авиокомпания Mexicana получава наградата - „Най-добра компания в Мексико и Латинска Америка“,  която се присъжда на базата на оценката на пътниците и туристическите агенции.

През 2010 г. Mexicana преустановява своята дейност, но в момента работи по набиране на инвеститори, за да може да продължи своето съществуване.


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ ПО ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ

✅В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК
✅ЧРЕЗ АКТИВНО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ
✅БАНКОВА КАРТА

               

 

 

          

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

Сигурно заплащане по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото може да стане чрез онлайн банкиране на Банка ДСК или във всеки един от клоновете на банката.

 Резервация с дебитна или кредитна карта
Може да заплатите Вашия самолетен билет, хотел, трансфер с дебитна или кредитна карта.

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

 

Вижте отзивите и коментарите от клиенти, използвали вече нашите услуги

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.

Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на https://aviotravel.eu/  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени от страна на авиокомпаниите. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.