ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00  / ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Самолетни билети с авиокомпания Mexicana

Авиокомпания MEXICANA (MX)

Брой на самолетите: 114
Брой на служителите: 8 450
Пътници на година: 11,1 милиона
Брой на редовни дестинации: 67
Полети на ден: 434
Член на SkyTeam:
01 ноември 2009г.
Програма за лоялни клиенти: Mexicana GO
Основнa базa: Мексико
IATA код: MX
Видове въздухоплавателни средства: Airbus A318, Airbus A319, Airbus A320, Boeing 757-200, Boeing 767-300

Авиокомпания Mexicana de Aviacion или Mexicana както още е известна, е най-старата мексиканска авиокомпания и заема първо място по брой превозени пътници. Основната база на авиопревозвача е в Мексико с летище Mexico City International Airport. Компанията е основана на 12.07.1921г. и първоначално разполага само с един двуместен биплан, с който извършва услуги като пренасяне на поща, въздушни снимки и други. Първият си международен полет Mexicana прави през февруари 1929г. и започва активно да се развива в това направление. През 40-те открива редица нови маршрути, а през 50-те закупува и нови самолети (DC-6S). През 1982г. правителството на Мексико става мажоритарен собственик, купувайки 58% от акциите на превозвача, а през 1989г. напълно го национализира.

Отварянето в началото на 90-те на мексиканския пазар на авиопревозвачите води до появата на конкуренция. Под натиска на пазара Mexicana е принудена да закупи няколко нови самолета, да затвори някои нерентабилни маршрути и да отвори нови. През този период авиокомпанията работи в тясно сътрудничество  с United Airlines, което и помага през 2001г. да стане член на съюза Star Alliance, който напуска през 2004г. за да се присъедини към Oneworld  през 2009г.

Днес Mexicana е втората по големина мексиканска авиокомпания след Aeromexico и е сред четирите най-стари авиокомпании в света, които все още продължават работа си. Авиокомпанията извършва над 400 полета дневно и предлага самолетни билети за 67 направления в Европа, Северна, Южна и Централна Америка, страните от Карибския басейн.

Девет поредни пъти авиокомпания Mexicana получава наградата - „Най-добра компания в Мексико и Латинска Америка“,  която се присъжда на базата на оценката на пътниците и туристическите агенции.

През 2010 г. Mexicana преустановява своята дейност, но в момента работи по набиране на инвеститори, за да може да продължи своето съществуване.

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с консултант на Авиотравел.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.