Самолетни билети с авиокомпания Malaysia Airlines

Авиокомпания MALAYSIA AIRLINES (MH)

Брой на самолетите: 76
Брой на служителите: 14 000
Пътници на година:  20,7 милиона
Брой на редовни дестинации: 53
Полети на ден: 448
Член на One World:  2013
Програма за лоялни клиенти: 
Enrich
Основнa базa: Куала Лумпур
IATA код: MH
Видове въздухоплавателни средства: Airbus А330-300 и Airbus А380-800, Boeing 737-800.

Малайзийски авиолинии (Malaysia Airlines) е националния авиокопревозвач на Малайзия. Авиокомпанията е основана е през далчената 1946 г. Авиопревозвача е с основана база на Международното летище Куала Лумпур (KUL), като в същото време е и най-големия превозвач с полети от Куала Лумпур до Азия, Океания и Европа. Malaysia Airlines е член на съюза One World. Към 2016 г. авиокомпанията изпълнва полетите си с 76 самолета, от които Airbus (А330-300 и А380-800) и Boeing 737-800.

Пътническите класи на Малайзийските авиолинии предлагат едно наистина комфортно пътуване. Самолетите на Малайзийските авиолинии (Malaysia Airlines) предлагат икономична и бизес класа, а първа класа има само на Airbus A380.  В икономична класа пътниците пътуват в удобни седалки, като всяка предлага система за забавление: над 90 филма, 70 телевизионни програми и 400 музикални албума и игри. За пътниците в бизнес класа е превидено повече пространство, като облегалките се спускат назад за още повече комфорт по време на полет.

Пътниците са заобиколени от лукс в специалните салони на летищата. Най-новите филми, шоу програми и игри са част от забавленията на борда. Може да си вземете душ на летището и да се освжите, както и да се насладите на топла напитка и безплатен интернет.

Разрешеният безплатен ръчен багаж на авиокомпания Malaysia Airlines е с максимум 7 кг, като размери са 55х35х25 см. На пътниците в икономична класа се полага 1 брой багаж, а на тези в бизнес и първа – 2 броя. Относно чекирания багаж - сборът от размерите на не трябва да надвишава 115 см, като пътниците в икономична класа могат да вземат до 2 куфара от по 30 кг, тези в бизнес класа до 2 куфара по 40 кг. За пасацерите в първа класа позволения багаж е до 2 куфара по 50 кг.

Храната на борда на самолетите на Малайзийските авиолинии е обилна и разнообразна. Пасажерите в икономична класа могат да поръчват храната си, според диетични, медицински и религиозни предпочитания, като заявката трябва да е направена 24 часа по-рано. В бизнес и първа класа се предлага услугата Chef-On-Call. Това е менюто включващо 25 ястия – от традиционна малайзийска кухня, препоръки на шеф-готвача до лека храна и здравословни десерти. Редовните пътници винаги могат да очакват нови и свежи блюда на борда на Malaysia Airlines.

Авиокомпания Malaysia Airlines предлага на своите пътници програмата за лоялни клиенти Enrich.