Самолетни билети с авиокомпания Finnair

Авиокомпания FINNAIR (AY)

Брой на самолетите: 61
Брой на служителите: 8 798
Пътници на година: 7,4 милиона
Приходи от продажби (в EUR): 124 милиона
Брой на редовни дестинации: 63
Полети на ден: 251
Член на SkyTeam: 01 септември 1999г.
Програма за лоялни клиенти: Finnair Plus
Основни бази: Хелзинки
IATA код: AY
Видове въздухоплавателни средства: Еърбъс, Боинг и Ембраер

Авиокомпания Finnair е основана през 1923г. и e еднa от петте най-стари авиопревозвачи в света, които оперират без прекъсване на дейността си от основаването. Основната база на Finnair е летището в Хелзинки – Вантаа.

Авиокомпания Finnair оперира по маршрути до над 60 града в света, като обслужва полети до Ню Йорк, Маями, Банкок, Хонг Конг, Осака, Токио, Шанхай, Сингапур и др. Авиолинии Finnair предлагат и вътрешни полети до всички големи градове във Финландия.

На борда на самолетите на авиокомпания Finnair се сервират напитки и закуски. На борда ще намерите и персонална система за развлечения на пасажерите.

Авиокомпания Finnair принадлежи към алианса Oneworld и си сътрудничи с превозвачи от алеанса като например  American Airlines, British Airways и Aeroflot.

Авиокомпания Finnair е сред най-сигурните авиопревозвачи в света, като в своята история няма нито една самолетна катастрофа със смъртни случаи. В авиолинии Finnair работят изключително добре обучени и квалифицирани пилоти.

Авиопарка на Finnair се състои от над 60 самолета от следните типове: Еърбъс, Боинг и Ембраер. Средната възраст на самолетите, с които оперира Finnair не надвишава 5 години.