Самолетни билети с авиокомпания American Airlines

Авиокомпания AMERICAN AIRLINES (AA)

Брой на самолетите: 619
Брой на служителите: 73 401
Брой на редовни дестинации: 260
Полети на ден: 3 400
Програма за лоялни клиенти: AAdvantage
Основна база: Форт Уорт, Тексас
IATA код: AA
Видове въздухоплавателни средства: Boeing 777-223ER, Boeing 767-323ER, Boeing 767-223ER, Boeing 757-223, Boeing 737-823, MD -80


American Airlines е една от основателките на Oneworld и е една от най-големите авиокомпании в света. Със своите филиали American Eagle и American Connection, тя обслужва 260 дестинации - включително повече от 150 в САЩ. В международен план авиокомпанията лети до почти 40 страни. Мрежата обхваща точки в Северна Америка, Карибския басейн, Латинска Америка, Европа и Тихия океан. American Airlines имат големи свързващи центрове в Далас / Форт Уърт, Чикаго O' Хеър, Лос Анджелис, Маями и Ню йорк (летище LaGuardia), Бостън и Сан Хуан.

За дългите международни полети American Airlines предлага три класи на обслужване на своите самолети Boing 777, включително легла в първа класа и седалки заемащи формата на легло в бизнес класата.

За другите международни полети American Airlines разполага с 2 класи на обслужване на самолетите Boeing 767-300, Boeing 757, и Boeing 737. На самолетите Boeing 767-300 се предлага две класи на обслужване - бизнес класа със седалки заемащи формата на легло и икономична класа в основна част на самолета. На самолетите Boeing 757 и Boeing 737  се предлага също две класи на обслужване - бизнес и икономична класа.

За вътрешните полети в САЩ - American Airlines предлага първа и икономична класа. American Airlines предлагат безплатна храна в първа класа на повечето вътрешни полети в САЩ, и храна, която се продава в икономична класа на American Airlines и American Eagle. Някои трансконтинентални полети се изпълнява със самолети Boeing 767-200, при които има три класи на обслужване.

American Airlines е в партньорство с Finnair и LAN Airlines и LAN Peru, освен това има и широк кръг от търговски споразумения с Qantas. American Airlines са одобрени за партньорство с British Airways, Iberia и Royal Jordanian. American Airlines има също и партньорство с Japan Airlines по маршрути през Тихия океан. American Airlines оперира съвместно с повечето от своите Oneworld партньори. Освен авиокомпаниите от алианса на Oneworld, авиопревозвачът е в съвместни отношения с Alaska Airlines,  Cape Air, China Eastern Airlines, Deutsche Bahn, El Al, Etihad, EVA Air, GOL, Gulf Air, Hawaiian Airlines и  Jet Airways Qantas с филиал Jetstar, и Westjet.

Програмата за лоялни клиенти на авиокомпания American Airlines се казва AAdvantage и започва още през далечната 1981г. Това е първата програма за лоялни клиенти на авиокомпания в света. AAdvantage предлага на своите членове най-иновативни начини да се печелят и обратно изкупуват мили, а с авиокомпаниите от алианса на Oneworld, програмите са още по-гъвкави от всякога.