Самолетни билети с авиокомпания Air Berlin

Авиокомпания AIR BERLIN (AB)

Авиокомпания Air Berlin
Брой на самолетите: 155
Брой на служителите:  1800
Брой на редовни дестинации:  151
Полети на ден:  852
Програма за лоялни клиенти: topbomus
Основна база: Берлин – Тегел и Дюселдорф
IATA код: AB
Видове въздухоплавателни средства: Airbus A320-200, A321-200, A319-100, A330-200, A330-300, Boeing 737-700, 737-800, 737-300, 757-200, 787-8, Fokker 100 и Bombardier Dash 8 Q400

Авиокомпания Air Berlin е втората по големина в Германия след Lufthansа. Главна база са летищата Берлин – Тегел и Дюселдорф. През 1978г. бившият пилот от Pan Am Ким Лундгрен и генералният директор на Modern Air Transport Джон МакДоналд основават Air Berlin Inc., като извънреден американски превозвач, с основна база Маями, Флорида. Причината за това бил специалния статус на Западен Берлин по времето на студената война, чийто въздушен трафик от и до града бил ограничен единствено за авиокомпании от САЩ, Великобритания и Франция. В допълниние към това целия екипаж на самолетите трябвало да са граждани на една от изброените страни. Така на сцената се появила новата авиокомпания, която трябвало да задоволи нуждите на гражданите на Западен Берлин. Първият полет се осъществил на 28.04.1979г. от Берлин до Палма де Майорка с първия закупен самолет на компанията - Boeing 707-320.

На 02.10.1990г. с обединението на Германия (което слага и край на специалния статус на Берлин), авиокомпанията е наименована Air Berlin и германски инвеститори придобиват по-голямата част от акциите на компанията и започва нова ера в историята на Air Berlin. На следващата година компанията е регистрирана под германското законодателство, когато става и член на IATA.

През 2002г. в рамките на така наречения City Shuttle компанията започва да предлага полети от девет немски летища до най-важните градове в Европа, в това число до Лондон, Рим, Цюрих, Милано, Виена.

През януари 2004г. Air Berlin обявява кооперирането си с Fly NIKI - базираната във Виена авиокомпания управлявана от легендарния пилот от Формула 1 Ники Лауда. Като част от сделката Air Berlin придобива 24% от ацкиите на NIKI.

Днес Air Berlin лети от 23 немски летища до 147 града, главно до известните средиземноморски курорти и Канарските острови. Освен това извършва курсове до градове в Азия, Северна Америка и Африка. В Полша обслужва варшавското летище, откъдето предлага връзки с африканските Уиндхук и Кейптаун, тайландските летища в Бангкок и Пукет и американското в Маями.

През последните няколко години тя е погълнала няколко авиокомпании и ги е обединила в групата Air Berlin. Авиокомпанията два пъти е награждавана за най-добрата нискотарифна авиокомпания в Европа и е спечелила и награда за най-добра нискотарифна авиокомпания в света през 2006 година.

Пътниците, пътуващи с компанията Air Berlin, могат да вземат със себе си ръчен багаж с тегло, не по-голямо от 6 кг. Що се отнася до регистрирания багаж, компанията следва специфични регулации. В случай на престой не по-дълъг от 28 дена, пътникът може да вземе 20 кг багаж, а ако престоят превишава 28 дена тогава лимитът се увеличава до 30 кг. При полетите до/от САЩ и Канада, съгласно разпоредбите, може да вземе два броя багаж, по 23 кг всеки. Въпреки че немският авиопревозвач Air Berlin се причислява към нискотарифните, не е типична компания от този род. В цената на самолетните билети, например, се включват храната и напитките.

В състава на флотата на Air Berlin влизат 124 самолета тип Airbus A320-200, A321-200, A319-100, A330-200, A330-300, Boeing 737-700, 737-800, 737-300, 757-200, 787-8, Fokker 100 и Bombardier Dash 8 Q400. Средната възраст на самолет на немската авиокомпания е 6,1 години.

От 20-ти март 2012 г. airberlin е пълноправен член на авиационния алианс Oneworld.

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2020

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.