Новини за резервации на самолетни билети, нови дестинации на различните авиокомпании. Как и къде да пътуваме? Оферти за екскурзии, почивки и туризъм.

Летище София (SOF)Летище София (SOF)

Директни полети от София до 50 летища са включени в новото зимното разписание на летище София (Airport Sofia - SOF). То вече е в сила и ще продължи до 26 март 2016г. През зимния сезон 24 авиокомпании ще изпълняват директни полети от и до Летище София. Така столицата ще бъде свързана с 57 въздушни маршрута, от които 55 са международни, а 2 са вътрешни.

Ежедневни полети ще свързват летище София (SOF) с европейски столици и държави от близкия изток. Ето и някои от дестинациите, от които може да се възползвате: Атина (ATH), Амстердам (AMS), Белград (BEG), Берлин (TXL), Букурещ (OTP), Варшава (WAW), Мадрид (MAD), Москва (SVO), Париж (CDG), Рим (FCO). Като най-предпочитаните дестинации и с най-много полети са: Лондон Хийтроу (LHR), Лондон Лутън (LTN), Лондон Гетуик (LGW), Виена (VIE), Мюнхен (MUC) и Франкфурт (FRA).

През този зимен сезон ще преобладават полетите до и от източните направления, тъй като се очаква повишаване на броя на чужди туристи по българските ски курорти. Тук може да разгледате изгодни предложения за хотелско настаняване в българските ски курорти.

Полетите на Катарските Авиолинии от Летище София (SOF) до Летище Доха (DOH) са директни и ще се изпълняват всеки ден. С Катарски Авиолинии (Qatar Airways) пътниците разполагат с много удобни трансферни връзки към известните  дестинации в Азия и Тихоокеанския регион.

Турските Авиолинии (Turkish Airlines) добавя трети полет от Летище София (SOF) до Летище Истанбул (IST) в обедните часове от края на декември 2015г. Пасажерите на Turkish Airlines също ще имат възможността за удобни връзки по бързо разширяващата се мрежа от дестинации на авиопревозвача.

Авиокомпания flydubai, която свързва столичното летище с Международното Летище Дубай (DXB) също увеличава своите седмични полети от два на три.

Новите линии на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, които бяха открите през юли 2015г. от София до: Бари (BRI), Женева (GVA), Кьолн (CGN), Меминген (FMM) и Неапол (NAP) ще бъдат с непроменено разписание и през зимния сезон. На 11 януари 2016 г. авиокомпания Wizz Air започва редовни си полети от София (SOF) до Бристол (BRS), като полетите ще се изпълняват 2 пъти седмично в понеделник и четвъртък.

Всекидневните полети от София (SOF) до Милано Бергамо (BGY), изпълнявани от нискобюджетната Уиз Еър също се запазят, а националния превозвач България Ер ще продължи да пътува до Милано Малпенса (MXP).

Цените на самолетните билети са вече заложени и налични за резервации. Проверете онлайн актуалната цена за самолетен билет ТУК.