Не e случаен фактът, че по-голямата част от хотелите в Дубай предлагат настаняване на база закуска, тъй като в града могат да се намерят огромно разнообразие от ресторанти за всякакви вкусове и по всеки джоб.

Почти всички хотели 4*и 5* имат поне 3 - 4 а ла карт ресторанта, както и основен ресторант. В 3* хотелите обикновено освен основен ресторант има и снек бар. В хотел Shangra La 5* например се намира ресторант Marrakech може би най-добрият ресторант предлагащ ориенталска кухня в Дубай.  Във всеки шопинг мол има етаж със заведения за бързо хранене, пицарии, ориенталски, средиземноморски, тайландски ресторанти.

Някои от добрите непретенциозни ресторанти са от веригите:
Непретенциозни ресторанти в Дубай
More - Намира се в Дубай Мол и предлага на посетителите страхотна тераса с гледка към Бурж Халифа и фонтаните.
Zaatar W Zeit - Верига ориенталски ресторанти с вкусна кухня и добри цени.
Добри заведения за хранене могат да се намерят и в зоната на Dubai Marina Walk.
Тук по крайбрежието са разположени разнообразие от средиземноморски, ориенталски, ливански, стек хаус и много други ресторанти.Луксозни гурме ресторанти, които можем да Ви препоръчаме са:
Луксозни гурме ресторанти в Дубай
OSSIANO Адрес: Hotel Atlantis The Palm, Crescent Road, Palm Island
Подводният ресторант на хотел Atlantis The Palm, предлага на своите клиенти романтична обстановка сред обитателите на морското дъно. Тук можете да се насладите на вкусни морски специалитети.

ZUMA Адрес: Gate Village 06, DIFC
Японски ресторант отличен с две от наградите на BBC Good Food Awards Middle East за най- добър ресторант и най- добър готвач за 2011.

AL MAHARA Адрес: Hotel Burj Al Arab
Подводният ресторант на хотел Hotel Burj Al Arab „Al Mahara” e в Топ 10 на най-добрите рибни ресторанти в света. В него можете да опитате специалитети от цял свят, заобиколени от хиляди морски създания, плаващи зад дебелите стъкла.

Al Dawaar Адрес: Hyatt Regency Hotel, Deira
Един от известните ресторанти в Дубай, на върха на Hyatt Regency Hotel, предлага разнообразно меню със специалитети от средния изток. Сервират се и европейски и индийски ястия, а десертите са многобройни.

Повече информация по програмата за Дубай ще намерите ТУК !

Категория: Новини