Новини за резервации на самолетни билети, нови дестинации на различните авиокомпании. Как и къде да пътуваме? Оферти за екскурзии, почивки и туризъм.

Испанските стълби в РимПреди да посетите столицата на Италия - Рим, прегледайте списъка със забрани, за да не си навлечете солена глоба. В началото на класациятa е яденето на сладолед на Испанските стълби. Санкцията е в сила от 08.10.2012г. и ще Ви струва 500 евро.

Туристите ще бъдат санкционирани с високи глоби според новия закон, приет от градския съвет. Според закона на туристите се забранява да ядат пица, сандвичи и каквито и да е други закуски в близост до много от известните паметници и архитектурни богатства в историческия център на Вечния град. Това включва мраморните фонтани на Площад Навона, който е пълен с кафенета, ресторанти, както и каменните стени около Пантенона, бивш римски храм, превърнат в църква, Via Dei Fori Imperiali, широкия път до Колизеума, античната римска арена, където някога са биели гладиаторите.

Глобите ще започват от 25 евро и ще стигат до 500 евро, а италианският вестник „Ла Република“ описва новите мерки като война срещу сандвича. Според новите разпоредби вече е забранено поставянето на шатри и временни сергии и подслони, както и места за ядене и пиене, в зоните, които имат особена историческа и архитектурна стойност.

Законът цели защита на специалните зони в историческия център на Рим. Подобни забрани действат и във Венеция, където храненето на открито е забранено на площад "Сан Марко”, както и във Флоренция и Болоня. Идеята е, че това е начин за превъзпитание на хората и показване на уважение към града.