Използване на мобилни устройства в самолет

С мобилен телефон, таблет или лаптоп в самолет

Независимо дали са кратки или дълги полетите,  пасажерите имат нужда от развлекателно занимание за неусетно и приятно пътуване на борда на самолета. Авиокомпаниите също са заинтересовани от това и за удобство на пътниците си в гърбовете на седалките монтират монитори, за гледане на филми, видеоклипове или музика. Същите може да бъдат монтирани на падащи усртройства от тавана на самолета. На тях може да се наблюдават показателите: като височина, на която лети самолета, скорост, външна температура, изминало и оставащо време до достигане на дестинацията и др. Малчуганите пък могат да ги ползват за интересните видеоигри.

Ако Вашето желание е да се качите на борда на самолета със собствения си мобилен телефон, лаптоп, таблет или друго мобилно устройство, за да го ползвате по време на полета, трябва да знаете, че това се забранява от авиокомпаниите при излитане и кацане. Мобилните устройства трябва да бъдат поставени в режим полет от съображение за сигурност. Пътуващите и ползващи електронните устройства са длъжни да се съобразяват и да не пречат на останалите пътници и да не нарушават комфорта им. На летището устройствата се проверяват и сканират при проверката от компетентните служители.

Някои битови електроуреди, като: преса за коса, електрическа самобръсначка или електрическа четка за зъби, могат да бъдат взети на борда на самолета, но е забранено тяхната употреба.

Пушачите трябва да са наясно, че електронните цигари също са електронни устройства. В ръчния багаж може да се пренасят, но използването им от пътници и членове на екипажа е абсолютно забранено по време на полета.

Уважаеми пътници всички тези мерки са във връзка с Вашето безопасно пътуване, бъдете разумни и спазвайте правилата на борда на самолета за да бъде полета Ви безпроблемен!

Лек полет ВИ пожелава Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ!