Самолетни билети с авиокомпания EUROWINGS (EW)

Авиокомпания EUROWINGS (EW)

 

IATA код: EW
Брой на самолетите:
205
Брой на служителите:
9255
Брой на редовни дестинации:
210
Основна база: Дюселдорф
Програмата за лоялни клиенти:
Boomerang Club
Типовете въздухоплавателни средства:
Airbus A330, A321, A320, A319, Boeing 737 и Bombardier Dash 8-Q400

Авиокомпания Евроуингс или още Юроуингс (на английски Eurowings) е с IATA код: EW. Тя е немска нискобюджетна авиокомпания като основната и база е Летище Дюселдорф (DUS) и изцяло дъщерно дружество на Lufthansa Group. Авиопревозвача е основан през 1996 г., като обслужва богата мрежа от вътрешни и европейски дестинации, както и някои маршрути за дълги разстояния.  Eurowings (EW) поддържа бази в следните летища: Берлин Тегел (TXL), Кьолн Бон (CGN), Дюселдорф (DUS), Хамбург (HAM), Хановер (HAJ), Мюнхен (MUC), Нюрнберг (NUE), Палма де Майорка (PMI), Прищина (PRN), Залцбург (SZG), Щутгарт (STR) и Виена (VIE).

Авиокомпания Eurowings премина през голяма трансформация през последните години. Тя беше част от Lufthansa Regional до октомври 2014 г. По това време тя започна да действа от името на Germanwings в рамките на тяхната мрежа. От пролетта на 2015 г. Eurowings е преустроен в нискотарифен превозвач за полети на къси и дълги разстояния. От октомври 2015 г.  включва маршрутна мрежа на Germanwings като част от сливането на двете марки.

Флот на авиокомпания Eurowings
Флотът на нискотарифната авиокомпания Eurowings и неговите партньорски авиокомпании включва самолети от типовете Airbus A330, A321, A320, A319, Boeing 737 и Bombardier Dash 8-Q400. Съвременният авиопарк се поддържа постоянно в съответствие с най-новите технически стандарти. Авиокомпания Юроуингс ползва богатия опит на собствени инженерни и тези на Lufthansa Technik за регулярна поддръжка на авиопарка си.

Eurowings лети с модерни самолети, като най-големия самолет от флота на авиопревозвача е Airbus A330-200, предлагащ 310 места на пътницте. И в трите секции на самолета клиентите пътуват комфортно. Пасажерите могат да се насладят на широки седалки като разстоянието между тях достига до 115 см, в зависимост от избраната тарифа. Airbus A330-300 предлага 283 места.

Eurowings добавя Airbus A321 към флота през юни 2019 г. Кабината осигурява достатъчно място за 200 пътници и обслужва маршрути за къси и средни разстояния в мрежата на Eurowings.

Следващия тип самолети е Airbus A320, предлагащ също комфортно пътуване за къси и средни маршрути. Със своите 180 места представлява голяма част от  флота на авиокомпанията. По отношение на технологиите самолетите са изключително надеждни. Airbus A320 се нарежда сред най-продаваните видове самолети по своите размери в световен мащаб.

Пътувайте удобно и безопасно с Airbus A319. Този външно компактен самолет е впечатляващ с усещане за пространство и надеждно инженерство. Airbus A319 разполага с между 144 и 150 седалки.

Флотът на Eurowings се допълва от най-произвежданото в света семейство търговски самолети с реактивен двигател: Boeing 737-800. Класическата версия на малкия самолет на къси разстояния разполага с общо 186 места за пътници и в момента се управлява от TUIfly.

Мощният турбовитлов самолет DHC-8-400 беше интегриран във флота на Eurowings с поемането на авиокомпанията Luftfahrtgesellschaft Walter. Този самолет Bombardier се използва по маршрути на къси и средни разстояния и може да побере до 80 пътници.

Кетъринг в небето или нека да похапнем вкусно докато пътуваме
Авиокомпания Юроуингс (Eurowings) Ви предлага богат избор от свежи и достъпни ястия, от пикантни закуски до сладки изкушения. Менюто предлага богата селекция от качествени продукти, отличаващи се с регионален произход, приготвяне и уникални съставки. Разбира се, нито едно ядене не би било пълноценно без подходящата напитка. Затова по време на полет ще Ви предложат голямо разнообразие от топли и студени напитки за Вашето удобно пътуване. Ако кетърингът не е включен предварително във Вашата тарифа, то може да закупите храна и напитки по време на Вашето пътуване.


Тарифи за самолетни билети на авиокомпания Eurowings

Тарифите, в които се предлагат самолетните билети на Eurowings са разпределени в три основни групи: Basic, Smart и BIZclass. Ето и какво включва всяка една по отделно:

Тарифа Basic: ръчен багаж до 8 кг.

Тарифа Smart: ръчен багаж до 8 кг., регистриран багаж до 23 кг., дамска чанта, избор на место, приоритетно качване.

Тарифа BIZclass: избор от седалки с допълнително пространство пред краката, 2 броя ръчен багаж до 8 кг., 2 броя регистриран багаж до 32 кг., кетъринг по меню и приоритетно качване.


Превоз на багаж по полетите на авиокомпания Eurowings (EW)

Ръчен багаж за борда на самолета
Всеки пътник може да носи на борда си един ръчен багаж с максимално тегло 8 кг и максимални размери 55 х 40 х 23 см. В зависимост от тарифата ръчния багаж може да бъде повече от един брой.

Регистриран багаж за багажното отделение на самолета
Регистрираният багаж може да бъде до 23 кг или 32 кг. в зависимост от избраната тарифа.