Самолетни билети с авиокомпания EASYJET

Авиокомпания EASYJET (U2)


IATA код: U2
Брой на самолетите: 200
Брой на служителите: 8000
Брой на редовни дестинации: 600
Създаване на авиокомпанията: 1995г.
Типовете въздухоплавателни средства: Airbus A319 и Airbus A320
Основни бази: Лондон Лутън

Нискотарифната авиокомпания Изиджет (EasyJet) е създадена през 1995г. във Великобритания. Главната база на авиопревозвача се намира на летище Лондон Лутън (LTN). Авиокомпания EasyJet започва в началото изпълняването на полети до най-популярните и предпочитани бизнес и туристически дестинация в Европа, като постепенно се утвърждава като предпочитана и надеждна. Авиопревозвача разполага със 200 самолета тип: Airbus A319 и Airbus A320, като лети до повече от 600 дестинации в 30 държави по вътрешни и международни линии. Авиокомпанията има над 8000 служителя, като от тях 2000 са пилоти, а малко над 4500 са кабинен екипаж.

Нискобюджетната авиокомпания easyJet не издава хартиени самолетни билети. Достатъчно е след като направите резервацията си да се явите 2 часа по-рано на летището и да представите валиден документ за самоличност (лична карта или международен паспорт) заедно с разпечатаната бордна карта. Авиокомпанията предлага както еднопосочни евтини самолетни билети, така и двупосочни.

Местото на пътниците в самолетите на Изиджет е фиксирано и е изписано на бордната карта. То може да бъде предварително посочено от клиентите срещу допълнително заплащане или да бъде посочено от авиокомпанията безплатно.
 
Превоз на багаж с авиокомпания еasyJet
Няма фиксирани ограничения за допустимото теглото на салонния багаж при Изиджет. Всеки пътник има право да носи със себе си 1 брой ръчен багаж, с тежест, която му позволява самостоятелно и безпроблемно пренасяне и с размери, които позволяват да бъде поместен в специалните багажни отделения, намиращи се над седалката. Максималните размери не трябва да превишават 56x45x25cм.

Регистрираният багаж (багажа за багажния сектор) се заплаща и може да бъде с тегло до 20кг., 23кг., 26кг., 29кг. или до максималните 32кг. Към него допълнително могат да се заявят и спортни съоръжения, ако за полета има свободно място в багажното помещение и срещу съответната такса. Заплащането на регистрирания багаж е два пъти по-евтино веднага с направата на резервацията, от колкото, ако се явите с необявен багаж в последния момент на летището. Всеки килограм, който е в повече от заявените при резервацията се заплаща на место на летището.

За всички бебета, които пътуват в скута на своя родител или законен придружител, не се допуска отделна бройка регистриран багаж.

Превоз на спортни съоръжения
За превозването на всички възможни спортни съоръжения като велосипеди, съоръжения за голф, ски екипировка, сърф, уиндсърф, парапланер оборудване или огнестрелно оръжие се изисква заплащане на допълнителна невъзстановима такса за всеки брой съоръжение за всеки полет. Заплащането на спортните съоръжения е два пъти по-евтино при направата резервацията, от колкото, ако се явите с тях в последния момент на летището.

Всеки пътник може да вземе със себе си до максимум 3 броя регистриран багаж и 1 брой регистрирано спортно съоръжение на полет. В случай, че пътуващият не се възползва от превоза на заявеното спортното съоръжение или багаж, заплатената такса при резервацията не се възстановява.


САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ НА АВИОКОМПАНИЯ ИЗИДЖЕТ ОТ И ДО ЛЕТИЩЕ СОФИЯ (SOF)

Полети до и от Великобритания: Лондон Гетуик (GTW), Лондон Станстед (STN), Манчестър (MAN), Единбург (EDI)

 

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ НА АВИОКОМПАНИЯ ИЗИДЖЕТ ОТ И ДО ЛЕТИЩЕ ВАРНА (VAR)

Полети до и от Германия: Берлин Шьонефелд (SXF)

Полети до и от Великобритания: Лондон Гетуик (GTW)