ЛЕТИЩЕ АТЛАНТА ХАРТСФИЙЛД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ (ATL)

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АТЛАНТА-ХАРТСФИЙЛД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АТЛАНТА-ХАРТСФИЙЛД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ
Международно летище Хартсфийлд-Джаксън Атланта е с IATA код: ATL. Летище Hartsfield-Jackson Atlanta International е разположено на 16 км южно от централния бизнес район на град Атланта, щата Джорджия, САЩ. По брой пътници летище Хартсфийлд-Джаксън Атланта е едно от най-натоварените летища в света.

То представлява важна база за  Southwest Airilines, a в същото време е седалище на авиокомпания Delta Air Lines. Почти 60 % от полетите от и до летището са на авиокомпания Delta Airlines, следвани от AirTran и Exprssjet, които изпълнават вътрешни полети. Летище Хартсфийлд-Джаксън Атланта е на седмо място сред американските аерогари за международни полети.

Два терминала обслужват пътниците: Терминал за вътрешни полети и Терминал за международни полети. Отделно терминала за вътрешни полети допълнително е разделен на още два: южен и северен.

Терминалът разполага с информационни бюра обслужващи вътрешните за страната полети, а на всички въпроси отговарят служителите на летището.
Ако се нуждаете от банка, тя се намира в обществената зона на северния терминал, а има и обменни бюра и банкомати.
На територията на летището са разположени магазини за подаръци и сувенири а в зоната на заминаващи има безмитен магазин.
За приятното прекарване на времето и престоя на летището ще намерите много заведения за бързо хранене, предлагащи разнообразна кухня съобразена с всички националности.

Ако трябва да ползвате услугата за наемане на автомобил, може да ползвате специалния влак, който ще Ви отведе до Rental Car Centre. Тук може да наемете кола от следните компании: Alamo, AVIS, Dollar, Hertz, Budget и много др.

На летището можете да ползвате безжичен интернет, които се заплаща. За сведение на пътуващите пътници с увреждания, както и нуждаещите се от  допълнителна помощ или инвалидна количка - летището разполага с всичко необходимо за тяхното обслужване. За тази услуга предварително трябва да сте уведомили авиопревозвача, с който пътувате. Летището разполага още с медицински център, бизнес ложи и конферентни зали.

Име на летището   Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport
IATA код
  ATL
Адрес   6000 N Terminal Parkway, Atlanta GA, US 30320
Терминали   2
Най-близки градове   Атланта ( 11 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО

   
обмяна на валута  
зали за конференции  
офис за загубени вещи
 
помещение за майки с деца  
детски кът  
достъп до безжичен интернет  
поща