Летище Алжир - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ АЛЖИР (ALG)

Международно летище Алжир (ALG)
Международното летище в Алжир е с IATA код: ALG. На английски се изписва по следния начин Algiers International Airport. Летището е познато и под името Хуари Бумедиен (Houari Boumediene) и е разположено на 17км. от столицата Алжир в Алжир. Тъй като то се намира в близост до зоната Maison Blanch в миналото е било известно и под името Maison Blanche Airoport. Управлявано е от публичната компания The Societe de Gestion des Services et Infrastructures Aeroportuaires (SGSIA). Носи името на Хуари Бумедиен, който е бивш президент на Алжир. Летище Алжир (ALG) разполага с 3 терминала.

Международен Терминал 1 (International Terminal 1) има капацитет от 6 милиона пътници годишно. Той е открит на 5 юли 2006г. Терминалът притежава 5000 паркоместа, таксиметрова пиаца, площ от 27,000 кв.м. и 16 гейта за пътници.

Услуги предлагани на Международно летище Алжир (ALG)
Терминал 2 е за вътрешни полети, реновиран е през 2007 г. и е с капацитет от 2,5 милиона пътници годишно. Той предлага условия на комфорт и сигурност, сравними с тези на Терминал 1. Терминал 2 е оборудван с 20 гишета за регистрация, кафене, чайна и стая за молитви. Терминалът разполага и с аптека, парфюмерия, фризьорски салон, магазини за часовници, игри и играчки, както и магазин за тютюн и вестници. Има 900 паркоместа, таксиметрова пиаца. Площа му е 5000 кв.м., като разполага със 7 гейта.

Преди откриването на Терминал 2, Терминал 3 е бил използван за вътрешни полети. През 2007г. използването на Терминал 3 е променено за поклоннически и чартърни полети.

Достъп от и до Международно летище Алжир (ALG)
Достъпът до и от летище Хуари Бумедиен (ALG) може да става с обществен транспорт с автобуси, таксита и автомобили, ползващи път номер 5.


Име на летището: Algiers International Airport
IATA код: ALG
Адрес: Dar El Beida, Algiers, Algeria
Терминали: 3
Най-близки градове: Алжир (17 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
кафене, ресторант         
безмитен магазин         
аптека         
коли под нaем         
медицински център         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона (срещу заплащане)

 
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АЛЖИР

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ АЛЖИР