Какво означават звездите на всеки хотел?

Какво означават звездите на всеки хотел?

Хотелите се подреждат по световния стандарт, според големината на стаите, съоръженията в хотела и други. Така можете да добиете представа за статуса на избрания от Вас хотел.

Хотел *
Еднозвездните хотели са много скромно обзаведени. Те предлагат само най-основни услуги. Стаите са много малки (около 8 кв. м. единична стая) и разполагат с лелго, гардероб, нощно шкафче и мивка. Възможно е банята да е извън стаята. Телефон има само на рецепцията. Възможно е да има ресторант или снек бар. Направи запитване за еднозвезден хотел.

Хотел **
Двузвездните хотели предлагат малки стаи (около 9 кв. м. единична стая), като в допълнение към основното обзавеждане, те разполагат със самостоятелен санитарен възел, телефон и телевизор. Обикновено в цената се включва и закуска. Хотелът осигурява гараж или паркинг за гостите на хотела. Направи запитване за двузвезден хотел.

Хотел ***
Тризвездните хотели са среден клас, чиито стаи разполагат със собствен санитарен възел, телевизор, телефон и климатик. В тризвездните хотели се предлага ежедневна смяна на бельото и хавлиите, както и почистване на стаята. Хотелът трябва да има охраняем паркинг, ресторант, перално помещение, както и средства за развлечение и отдих. Направи запитване за тризвезден хотел.

Хотел ****
Четиризвездните хотели са с по-висок стандарт. Стаите им са оборудвани с удобни мебели, диван, фотьойли, достъп до ежедневници и др. Четиризвездните хотели предлагат на гостите си конферентни зали, два ресторанта, фитнес зала, салон за красота и интернет в стаите. Направи запитване за четиризвезден хотел.

Хотел *****
Петзвездните хотели са луксозни хотели с най-високо качество на обслужване, разполагащи с обширни апартаменти. Те са разположени в градските или бизнес центрове. Всяка от стаите има на разположение едно паркомясто, рум сървисът работи 24 часа в денонощието, а служителите на рецепция владеят поне два чужди езика. Направи запитване за петзвезден хотел.